برگزاری 14 نشست؛ همایش مولوی پژوهی کار خود را آغاز کرد

همایش بین‌المللی مولوی پژوهی به دور سوم خود رسید. این رویداد از امروز با حضور محققان برجسته ملی و بین‌المللی کار خود را آغاز کرد و تا 26 آذر ماه سال جاری ادامه دارد.

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این رویداد حمایت می‌کند. این همایش با همکاری گسترده متخصصان زبان و ادبیات فارسی و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های مختلف در سه حوزه کلی برگزار می‌شود.

نوآوری‌های علمی شامل مبانی اندیشه‌­های مولوی، نسخه شناسی آثار مولوی، مولوی و شمس، نقد و تحلیل شرح‌­های آثار مولوی، پژوهش­‌های کاربردی حوزه مولوی ­پژوهی شامل هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره و مولوی پژوهی در حوزه بین‌­الملل شامل مولوی پژوهی در ترکیه، چین، بنگلادش، هندوستان، منطقه بالکان و کشورهای عرب­زبان محورهای این همایش است.

سومین همایش بین­‌المللی مولوی پژوهی به صورت نشست­‌های هفتگی برگزار می‌شود. برگزاری نشست ها در روزهای دوشنبه و سه شنبه هر هفته با حضور سخنرانانی از دانشگاه‌­های اصفهان، ارومیه، تبریز، شهید بهشتی، الزهرا تهران، فردوسی مشهد، یزد، خوارزمی و نیز از کشورهای ترکیه، چین، منطقه بالکان، شبه قاره و کشورهای عرب زبان است.

 

 در مجموع 14 نشست در این رویداد برگزار می‌شود. همچنین یکی از بخش‌­های این همایش تقدیر از تألیفات برتر در حوزه مولوی پژوهی در قالب مقاله، مجله، کتاب و رساله‌های تالیف شده در دو سال اخیر است.

بر اساس این گزارش، مولوی پژوهشی عنوان نخستین کرسی پژوهشی در این حوزه است که از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی اعطاء شده است تا گام‌های موثری در این زمینه در داخل و خارج کشور برداشته شود.

در راستای این کرسی پژوهشی اقدامات مختلفی در این حوزه در حال انجام است که یکی از آنها برگزاری همایش های ملی و بین المللی در حوزه مولوی پژوهی است که در آن استادان و محققان داخل و خارج کشور که در حوزه مولوی‌پژوهی فعالیت می‌کنند، حضور دارند و آخرین یافته‌های خود را درباره آراء و آثار مولانا و وضعیت مولوی‌پژوهی در مناطق مختلف جهان را ارائه می دهند.

//isti.ir/ZBrr